Websites

Van veel vakanties maakte ik kleine websites, aanvankelij kin html en Frontpage. Dat was voor mij een leuke oefening en sinds 2007 ben ik beroepsmatig websites gaan bouwen.

Hierbij had ik ook de particulier voor ogen, die zijn hobby of vakanties wilde delen.

Ik ontdekte in 2008 de mooie service die Google hiervoor aanbood: Google Pages. Iedereen kon gratis, met webruimte van Google, zijn website bouwen. Geen gedoe met onderhoud, het leek allemaal eenvoudig. Het koppelen aan een domeinnaam was lastiger, daarom maakte ik een online cursus waarbij ik mensen daar stap voor stap bij hielp. De cursus is gestopt, de aanwijzingen staan nog hier: https://mulderitmaatwerk.nl/googlesites/. Ze gelden vooral voor de klassieke google site.

Vanwege de oefening heb ik toen de domeinnaam karlamulder.nl aangeschaft en die als destijds gratis Google apps account ingesteld. Na jaren gratis aanbod biedt Google dit nu nog slechts als betaalde service aan. Maar degenen, zoals ik, die hem ooit gratis in gebruik namen, mogen dat nog gratis blijven doen. Bij provider Argeweb mag ik er zoveel domeinnamen naar toe doorverwijzen als ik wil.

Mijn eerste website met Google Pages (later veranderde de naam in Google Sites is van 2008: Val Sinestra. Onderstaande websites zijn gebouwd met de zogenaamd Klassieke Google Sites:


Ik maakte ook een website met Blogger, ook van Google, maar dat beviel toch niet zo goed.

https://2018dolomieten.blogspot.com/